Taberele organizate în cadrul Școlii Româno-Britanice sunt destinate creșterii nivelului de încredere în sine, pentru stimularea creativității și încurajarea lucrului în echipă.
În fiecare an, elevii școli vor participa, cel puțin la o tabără, TABARA VIAȚA.
Încă de la început, Tabăra VIAŢA s-a bazat pe un scop, o misiune şi valori bine definite, care au în vedere dezvoltarea tinerilor şi, în acelaşi timp, dezvoltarea comunităţilor din care ei fac parte.
Scopul programului VIAŢA
Programul VIAŢA este un program de educaţie prin experienţă/aventură al Fundaţiei Noi Orizonturi şi îşi propune să dezvolte competenţe în rândul tinerilor pentru ca aceştia să devină cetăţeni responsabili, de încredere, integri şi perseverenţi, capabili să contribuie la propria lor dezvoltare, astfel contribuind şi la binele comun: bunăstarea comunităţii.
Misiunea programului VIAŢA
Dezvoltăm cetăţeni activi şi responsabili, dornici să se implice! – detalii www.tabara-viata.ro
VIAŢA Straja este prima tabără de educaţie prin aventură din România, organizată anual încă din 1999. În construcţia ei au fost implicaţi Project Adventure SUA, lideri internaţionali în domeniul educaţiei, cu o istorie de peste 40 de ani. An de an, s-a dezvoltat constant pentru a oferi un program educaţional mereu îmbunătăţit, cu facilitatori foarte bine pregătiţi şi cele mai bune echipamente în domeniu
Activităţile VIAŢA dezvoltă valori morale şi competenţe sociale, într-un mod distractiv. După o săptămână de Tabără, participanţii VIAŢA sunt mai curajoşi, mai încrezători, perseverenţi şi determinaţi. Lucrăm la dezvoltarea a 7 abilităţi, printre care: lucrul în echipă şi comunicare, gândirea critică şi planificarea timpului şi resurselor.
Tabăra VIAŢA
Înseamnă
Curs de frânghii la joasă și mare înălţime: activități educativ-distractive realizate la sol, dar și la înălțimi de peste 7 metri
Atelier de o zi ce conține escaladă şi orientare cu busola
Excursie la Vârful Straja
Training de ecologizare
Activităţi artistice (teatru forum, atelier arts&crafts)
Proiect de antreprenoriat social