ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ
BRÂNCOVEANU CRAIOVA

Școala
Româno-Britanică

Brâncoveanu
Craiova

Școala este locul unde creștem împreună

_

Când am pornit pe acest drum al educaţiei, ne-am dorit să pornim de la o fundaţie sănătoasă şi să prindem rădăcini construind pas cu pas. Ne-am bazat pe o viziune simplă, dar fundamentală. Suntem aici pentru a împărtăşi. Pentru a oferi educaţie şi pentru a primi, la rândul nostru, lecţii de la elevii noştri. Căci şcoala nu este locul unde profesorul predă şi copilul învaţă ce i se predă. Şcoala este locul unde învăţăm cu toţii, unii de la alţii şi unde elevul nu este un actor pasiv, ci un participant implicat autentic în procesul de învăţare.

Misiunea noastră elementară este să creştem oameni. Să îndrumăm copilul de astăzi pe cel mai bun drum posibil către adultul de mâine. Să îi valorificăm potenţialul şi să păstrăm tot timpul în minte că noi, oamenii, suntem nu doar fiinţe raţionale, ci şi emoţionale, iar achiziţia de cunoştinţe nu este suficientă în lipsa fructificării inteligenţei emoţionale.

Copiii petrec la şcoala noastră acelaşi timp pe care adulţii îl petrec la locul de muncă. Este un altfel de “acasă”. Aşadar, pentru a-şi putea atinge potenţialul maxim, ei trebuie să se simtă “acasă” în şcoala lor, în clasa lor, cu profesorii şi cu colegii lor.

Pentru noi este important ca un copil să înveţe nu doar matematică, limba română sau limba engleză, ci şi lecţii despre generozitate, responsabilitate, alimentaţie sănătoasă, drepturi şi libertăţi. Despre lume şi despre locul nostru în lume.

Viziunea noastră se bazează pe armonizarea programei şcolare cu conţinuturi de învăţare care să dezvolte aptitudinile sociale, participarea civică şi spiritul antreprenorial. Să hrănească minţile curioase pentru a forma oameni adaptaţi lumii în care trăiesc, încrezători în propriile forţe şi preocupaţi nu doar de succes, dar şi de propria fericire.

Şcoala urmează curriculum-ul românesc şi curriculum-ul britanic, însă informaţiile sunt structurate astfel încât copilul să acumuleze cunoştinţe transdisciplinar, iar calendarul învăţării este structurat în săptămâni tematice, dedicate unor subiecte importante, care să le deschidă perspective cât mai largi asupra lumii, precum Săptămâna fericirii, Săptămâna audiovizualului, Săptămâna voluntariatului, Săptămâna justiţiei sociale, Săptămâna nonviolenţei, Săptămâna cărţilor.

În fiecare săptămână, de regulă vinerea, copiii au parte de o excursie pe teren (field-trip), pentru a descoperi şi lumea din afara clasei de studiu, de la vizite la fabrici sau la teatru, la picnicuri în natură sau mersul la muzeu încheind astfel săptămâna tematică, aducând în planul concret cunoștințele dobândite în ultimele zile.

Copiii participă împreună cu părinții în fiecare vacanță de vară în tabără. Tabăra VIAȚA este 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵 𝘥𝘦𝘤𝘢̂𝘵 𝘰 𝘵𝘢𝘣𝘢̆𝘳𝘢̆, mult mai mult decât șase zile de activități aventură. Este exact așa cum îi spune numele, despre 𝘷𝘪𝘢𝘵̦𝘢̆ sau cum spunem noi la SRB, „tabăra noastră este o 𝘷𝘪𝘢𝘵̦𝘢̆ comprimată într-o săptămână”. O săptămână în care simți cum te schimbi, crești și te dezvolți în direcții în care nu te-ai gândi vreodată, îți definești succesul și îți ingelegi si accepți limitele și provocările ca parte a dezvoltării tale personale.

Tabăra viața

_

Metode de predare şi relaţia profesor-elev

_

Metodele de predare pot face diferenţa între apetitul pentru cunoaştere şi aversiunea faţă de şcoală. În şcoala noastră, educaţia nonformală reprezintă o parte importantă din bagajul educaţional. Scopul nostru este să facem învăţarea atractivă şi firească. Echipa noastră de profesori, alături de animatorii socio-educativi care îi asistă la lecţii, pune preţ pe sprijinirea elevilor spre a-şi descoperi pasiunile şi vocaţia.

Relaţia dintre profesor şi elev este bazată pe respect reciproc, pe încredere, este un parteneriat onest în care dialogul şi înţelegerea sunt elemente esenţiale. Cooperarea şi lucrul în echipă sunt pilonii pe care construim cu echilibru, pentru viitor.


Clasele noastre sunt formate din maxim 16 elevi, astfel încât profesorul şi animatorul socio-educativ să îşi poată concentra atenţia şi resursele pentru a răspunde nevoilor acestora, iar atmosfera să lase loc creativităţii şi inspiraţiei. Fiecare clasă este o proiecţie a activităţilor, a pasiunilor comune, a particularităţilor elevilor şi profesorilor, fiind amenajată astfel încât copiii să se simtă “în elementul lor” şi să aibă cadrul ideal pentru învăţare şi pentru explorare. Siguranţa şcolară este, de asemenea, una dintre priorităţile noastre. Copiii sunt însoţiţi şi în pauze de animatorii noştri, activitatea şcolară este monitorizată video şi întreaga echipă se asigură ca elevii noştri să fie bine. Iar atunci când un copil are o problemă, el poate discuta deschis cu profesorii săi sau cu orice membru al echipei SRB. Pentru că nu putem revendica atenţia elevilor noştri atâta timp cât ei, la rândul lor, nu sunt ascultaţi ori de câte ori au nevoie de atenţia noastră.

Formă de învăţământ bilingvă şi examene Cambridge

_

Elevii au 20 de ore/săptămână în limba română și 15 ore/săptămână în limba engleză, școala fiind astfel încadrată în forma de învățământ bilingvă.

Curriculumul britanic este predat exclusiv în limba engleză, fixând elementele din curriculum-ul românesc, fiind dezvoltat în concordanță cu standardele Cambridge School.

Elevii şcolii noastre susţin testele Cambridge English, menite să evalueze competențele de limba engleză ale copiilor.

Alătură-te comunității noastre educaționale

Investiți în viitorul copilului dumneavoastră printr-o educație de top într-un mediu prietenos și stimulant.

Școală bilingvă

Utilizăm atât curriculum-ul românesc, cât și pe cel britanic. Cel românesc respectă planul cadru de învățământ național, iar cel britanic este predat exclusiv în limba engleză.

Elemente specifice sistemului britanic

Accent pe dezvoltarea individuală și extracurriculară

Clase


De maxim 15 copii

Program


De luni până vineri de la
08:00 – 12:00

Preț


X lei pe an
sau plată trimestrială

Curriculă


Românească și Britanică

Utilizăm atât curriculum-ul românesc, cât și pe cel britanic, având 20 de ore/săptămână în limba română și 15 ore/săptămână în limba engleză, școala fiind astfel încadrată în forma de învățământ bilingvă. Curriculumul britanic este predat exclusiv în limba engleză, fixând elementele din curriculum-ul românesc, fiind dezvoltat în concordanță cu standardele Cambridge School.

Programă de studii ciclul primar

Limba Engleză

  • Citirea și înțelegerea textelor
  • Compoziție
  • Gramatică
  • Vocabular
  • Antologie
  • Ortografie
  • Scris
  • Fonetica limbii

Matematică

  • Aritmetică
  • Matematică Mentală (clasa 0-3)
  • Matematică Aritmetică (clasa 4)

Dramă

Meșteșuguri

Știință

Studii sociale

Muzică

Artă

Programă de studii gimnaziu

Limba Engleză

  • Citirea și înțelegerea textelor
  • Compoziție
  • Gramatică
  • Vocabular
  • Antologie
  • Ortografie
  • Scris
  • Fonetica limbii

Matematică

  • Aritmetică
  • Matematică Aritmetică (clasa 5-6)
  • Algebră și Geometrie (clasa 7-8)

Dramă

Meșteșuguri

Știință

Studii sociale

Muzică

Artă

Metode de educație non-formală utilizate în cadrul Școlii Româno-Britanice

Animație Socio-educativă

Are scopul ca elevii să deprindă abilități noi, să le fundamenteze pe cele deja existente, și să aprofundeze cunoștințele dobândite în învățământul de tip formal.

Jocuri de Societate

Cu ajutorul acestor jocuri, copiii crează conexiuni, învață cum să lucreze în echipă, își dezvoltă abilitățile de gândire, dar, totodată, aduc o stare de fericire și voie bună.

Animație Stradală

Diversele metode de animație stradală permit elevilor noștri experimentarea de emoții, senzații și se dorește ca aceștia să dea frâu liber creativității și inovației.

Biblioteca Vie

Biblioteca Vie îi introduce pe elevi în lumea cărților într-un mod plăcut și prietenos pentru aceștia, făcându-i să își dorească să răsfoiască din ce în ce mai multe.

Origami - Teatru

Spectacolele de teatru îi ajută pe copii să scape de frica de a vorbi in public, le formează o extraordinară capacitate de percepere, înțelegere, creativitate, observare, și improvizare.

PhotoVoice

Această metodă are scopul de a-i face pe elevi să schimbe informații, să lucreze în echipă, să caute, să se gândească și să găsească punctele tari ale comunității lor.

Debate

Prin această metodă ne dorim ca elevii să poată purta o discuție între ei pe o anumită temă, aceștia venind cu puncte de vedere comune sau diferite.

Expoziția Vie

Metodă care promovează dialogul între un grup preocupat de o problemă specifică, cu scopul de a-i face pe elevi să își îmbunătățească modul de exprimare.

Facilitare Grafică

Facilitarea grafică este o metodă care le permite elevilor să dea frâu creativității și să înțeleagă lumea, desenând-o așa cum știu ei mai bine, fiecare din perspectiva lui.

Cafenea Publică

Prin intermediul acestei metode ne dorim
ca elevii să interacționeze și să socializeze unii cu alții, să se împrietenească, formându-se astfel ca viitori cetățeni active implicați în viața comunității lor

Testimoniale

_
Suntem extrem de multumiti de alegerea acestei scoli pentru copilul nostru! Totul la superlativ!
Alte oportunitati,deschiderea de noi orizonturi,activitati diverse si interesante,cadre didactice exceptionale!
Adrian Nicola
Un model de școală pentru orice instituție de învățământ din România.
Alina Ducu
Consider ca am facut cea mai buna alegere pentru educatia copilului meu. Dintr-un baietel emotiv, descoperim acum dupa 2 ani in acest colectiv, un baiat sigur pe el si dornic de cunoastere! Multumim!
Loredana Sgaiba
Suntem extrem de multumiti de alegerea acestei scoli pentru copilul nostru! Totul la superlativ!
Alte oportunitati,deschiderea de noi orizonturi,activitati diverse si interesante,cadre didactice exceptionale!
Adrian Nicola
Un model de școală pentru orice instituție de învățământ din România.
Alina Ducu
Consider ca am facut cea mai buna alegere pentru educatia copilului meu. Dintr-un baietel emotiv, descoperim acum dupa 2 ani in acest colectiv, un baiat sigur pe el si dornic de cunoastere! Multumim!
Loredana Sgaiba
Școala Romano-Britanică Partener din Craiova a fost cea mai bună alegere pentru educația
copilului nostru. Învățământul este de nivel înalt, iar profesorii se implică activ în dezvoltarea
fiecărui elev, oferindu-le sprijin și motivație. Mi-a plăcut foarte mult faptul că școala combină
tradiția educației britanice cu inovația, pregătindu-i pe copii pentru viitor. Comunicarea cu părinții
este excelentă, iar mediul școlar este unul sigur, modern și plăcut. Suntem foarte încântați de
progresul pe care l-a făcut copilul nostru aici și recomandăm școala cu toată încrederea!
Mihai Bârcă

Date de contact

_

Sediu Central: Școala Româno-Britanică Craiova

Copyright © Școala Româno-Britanică 2025. Toate drepturile rezervate.