Școala Româno-Britanică Craiova – Parteneri

Școala Româno-Britanică Craiova – Parteneri

Hai și tu în echipa Școala Româno-Britanică

Alege copilului tău cea mai bună metodă de învățare. Spune Da! educației de calitate.

Școală bilingvă

Utilizăm atât curriculum-ul românesc, cât și pe cel britanic. Cel românesc respectă planul cadru de învățământ național, iar cel britanic este predat exclusiv în limba engleză.

Elemente specifice sistemului britanic

Pentru un copil învățarea este un element esențial pentru fixarea cunoștințelor.

Clase


De maxim 15 copii

Program


De luni până vineri de la
08:00 – 12:00

Preț


X lei pe an
sau plată trimestrială

Curriculă


Românească și Britanică

Școala Primară

_

Copiii petrec mult timp la școală, prin urmare, aceasta trebuie să fie un loc important pentru a-și modela bunăstarea generală, inclusiv toate aspectele sociale, fizice și emoționale. Bunăstarea elevilor influențează capacitatea acestora de a atinge potențialul lor maxim. Calitatea relației dintre copii, relația lor cu adulții și calitatea mediului de învățare afectează în mod fundamental progresul școlar al acestora.

Aici, fiecare copil are sprijinul profesorului, astfel încât să-și atingă potențialul maxim într-un mediu sigur și prietenos, lecție cu lecție. Școala noastră oferă un cadru optim pentru manifestarea curiozității și creativității, care este un element esențial al învățării active și sustenabile. Prin învățarea participativă, studenții noștri vor avea mai multe șanse să obțină rezultate excelente în progresul lor academic, dezvoltând în același timp o încredere de sine puternică și o viziune etică a modului de lucru în echipă. Aici, elevii vor merge fericiți la școală și vor construi o relație frumoasă cu toți profesorii și colegii bazată pe respect și apreciere reciprocă.

Utilizăm atât curriculum-ul românesc, cât și pe cel britanic, având 20 de ore/săptămână în limba română și 15 ore/săptămână în limba engleză, școala fiind astfel încadrată în forma de învățământ bilingvă.
Curriculumul britanic este predat exclusiv în limba engleză, fixând elementele din curriculum-ul românesc, fiind dezvoltat în concordanță cu standardele Cambridge School astfel:

Programă de studii

Limba Engleză

  • Citirea și înțelegerea textelor
  • Compoziție
  • Gramatică
  • Vocabular
  • Antologie
  • Ortografie
  • Scris
  • Fonetica limbii

Matematică

  • Aritmetică
  • Matematică Mentală (clasa 0-3)
  • Matematică Aritmetică (clasa 4)

Dramă

Meșteșuguri

Știință

Studii sociale

Muzică

Artă

Gimnaziu

_

Școala Gimnazială reprezintă punctul în care fiecare copil începe să se dezvolte și să se descopere. De aceea, noi oferim toate uneltele necesare construirii unui viitor cât mai frumos pentru elevii noștri. Comunitatea noastră, fiind una sigură și prietenoasă, îi ajută pe elevi să-și construiască propria personalitate, să își descopere pasiunile și să își dezvolte potențialul lor maxim. Aici elevii vin cu cel mai mare drag la școală, având o relație de respect și prietenie atât cu colegii, cât și cu toate cadrele didactice.

Ne dorim să formăm o comunitate puternică şi unită, încurajând un comportament și o atitudine pozitivă. Dorim ca elevii noștri să formeze o comunitate în care accentul este pus pe valori comune, care sunt respectate din responsabilitate, nu prin constrângere, ci prin încurajarea comportamentului pozitiv. Pentru noi, valorile sunt mai mult decât reguli, au trasat direcţia noastră în viaţă, acordându-i sensul şi scopul.

Utilizăm atât curriculum-ul românesc, cât și pe cel britanic, având 20 de ore/săptămână în limba română și 15 ore/săptămână în limba engleză, școala fiind astfel încadrată în forma de învățământ bilingvă.

Curriculumul britanic este predat exclusiv în limba engleză, fixând elementele din curriculum-ul românesc, fiind dezvoltat în concordanță cu standardele Cambridge School astfel:

Programă de studii

Limba Engleză

  • Citirea și înțelegerea textelor
  • Compoziție
  • Gramatică
  • Vocabular
  • Antologie
  • Ortografie
  • Scris
  • Fonetica limbii

Matematică

  • Aritmetică
  • Matematică Aritmetică (clasa 5-6)
  • Algebră și Geometrie (clasa 7-8)

Dramă

Meșteșuguri

Știință

Studii sociale

Muzică

Artă

Metode de predare

_

Căile cele mai importante folosite în școală de către profesori sunt metodele de predare. Prin acestea se dorește încurajarea și sprijinirea copilului spre a-și descoperi pasiunile, talentele și, totodată spre a-și atinge potențialul său maxim. 

Metodele utilizate sunt inovative în educația actuală, planurile de lecții fiind elaborate utilizând zig-zag-ul educațional de alternare și succesiunea activităților de predare, urmărind:

Cunoașterea

10 minute

Înțelegerea

10 minute

Aplicarea

20 minute

Evaluarea

5 minute

Metode de educație non-formală utilizate în cadrul Școlii Româno-Britanice

Animație Socio-educativă

Are scopul ca elevii să deprindă abilități noi, să le fundamenteze pe cele deja existente și să aprofundeze cunoștințele dobândite în învățământul de tip formal.

Jocuri de Societate

Cu ajutorul acestor jocuri copiii crează conexiuni, învață cum să lucreze în echipă, își dezvoltă abilitățile de gândire, dar, totodată, aduc o stare de fericire și voie bună.

Animație Stradală

Diversele metode de animație stradală permit elevilor noștri experimentarea de emoții, senzații și se dorește ca aceștia să dea frâu liber creativității și inovației.

Biblioteca Vie

Biblioteca Vie îi introduce pe elevi în lumea cărților într-un mod plăcut și prietenos pentru aceștia, făcându-i să își dorească să răsfoiască din ce în ce mai multe.

Origami - Teatru

Spectacolele de teatru îi ajută pe copii să scape de frica de a vorbi in public, le formează o extraordinară capacitate de percepere, înțelegere, creativitate, observare, și improvizare.

Cafenea Publică

Prin intermediul acestei metode ne dorim ca elevii să interacționeze și să socializeze unii cu alții, să se împrietenească, să creeze legături care mai apoi îi va ajuta.

PhotoVoice

Această metodă are scopul de a-i face pe elevi să schimbe informații, să lucreze în echipă, să caute, să se gândească și să găsească punctele tari ale comunității lor.

Debate

Prin această metodă ne dorim ca elevii să poată purta o discuție între ei pe o anumită temă, aceștia venind cu puncte de vedere comune sau diferite.

Expoziția Vie

Metodă care promovează dialogul între un grup preocupat de o problemă specifică, cu scopul de a-i face pe elevi să își îmbunătățească modul de exprimare.

Facilitare Grafică

Facilitarea grafică este o metodă care le permite elevilor să dea frâu creativității și să înțeleagă lumea desenând-o așa cum știu ei mai bine, fiecare din perspectiva lui.

TESTIMONIALE

_

Date de contact

_

Sediu Central: Școala Româno-Britanică Craiova

Programează o întâlnire!

Imediat ce cererea ta este procesată, te vom contacta pentru a stabili data și ora la care ne vom întâlni.

Copyright © Școala Româno-Britanică 2021. Toate drepturile rezervate.